Skip to main content

Τσίπρας:Για πρώτη φορά εγκαταστάθηκε η Αθήνα στη Θεσσαλονίκη(φωτο+vid)

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης υπέβαλαν τα αιτήματα τους ενόψει της 82ης ΔΕΘ.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης ενόψει της φετινής ΔΕΘ.

Φέτος, ήταν η πρώτη φορά που η καθιερωμένη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς δεν πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα αλλά στη Θεσαλονίκη λόγω της λειτουργίας πλέον του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το γεγονός αυτό δεν άφησε ασχολίαστο ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του επαφή με τους παραγωγικούς φορείς στο κτήριο του ΥΜΑΘ. «Είναι η πρώτη χρονιά που δεν έρχεστε στην Αθήνα αλλά εδώ και έναν χρόνο έχει εγκατασταθεί η Αθήνα στην Θεσσαλονίκη με το πρωθυπουργικό γραφείο», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση έδωσαν το "παρών": ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Απάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας,  η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, ο γ.γ. του ΒΕΘ, Δημήτρης Βαργιάμης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Αντωνάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ και της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μιχάλης Κούπκας,

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά την άφιξή του για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε τα εξής: «Αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό, είναι να υλοποιήσει αυτά που θα πει στην ΔΕΘ, γιατί πραγματικά πολλά από αυτά που είπε πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπώ εγώ έχουν πολλά προβλήματα. Δεν θα μιλήσω για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, που θα μιλήσουν όλοι. Εγώ θέλω να πω ότι πρέπει να δοθεί ένα κίνητρο για να μην φεύγουν οι επιχειρήσεις στις γειτονικές χώρες. Αυτό το οποίο είπε πέρυσι για τους ακατάσχετους επιχειρηματικούς λογαριασμούς να μπορέσει να μπει σε μια βάση. Όπως δηλαδή ένα φυσικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να κάνει μέχρι 1500 ευρώ ακατάσχετο λογαριασμό να μπορεί να κάνει και η επιχείρηση για να έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το προσωπικό της. Θα ζητήσουμε και διάφορα άλλα τα οποία αφορούν την πόλη, τη Fraport, το λιμάνι όπου οι υπάλληλοι του τελωνείου είπαν ότι δεν θα δουλεύουν την νύχτα και διάφορα αλλά τα οποία πάνε από το κακό στο χειρότερο».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Φλώρινα και τις Πρέσπες, προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού «Πρέσπεια», Γιώργου Λιάνη, όπου το βράδυ θα παραστεί στη συναυλία αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, στα ερείπια της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι.

Ο πρωθυπουργός έφτασε χθες αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα και κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace».