Skip to main content

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τα εκρηκτικά του «Andromeda»

Το φορτίο με εκρηκτικές ύλες, φορτώθηκε με ασφάλεια σε άλλο πλοίο, το οποίο και απέπλευσε βραδινές ώρες χθες, από το Ηράκλειο.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες οι 410 τόνοι εκρηκτικών που βρέθηκαν στο φορτηγό πλοίο «Andromeda», σημαίας Τανζανίας, και κατασχέθηκαν από τις λιμενικές Αρχές.

Το φορτίο με εκρηκτικές ύλες, αποτελούμενο συνολικά από 29 εμπορευματοκιβώτια, φορτώθηκε με ασφάλεια στο Φ/Γ – Ο/Γ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ" Ν.Π. 12421, το οποίο και απέπλευσε βραδινές ώρες χθες, από το Ηράκλειο με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Υπενθυμίζεται ότι το «Andromeda» εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της Κρήτης πιθανότατα με προορισμό τη Λιβύη, ενώ προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι οκτώ ναυτικοί - πλήρωμα.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, που συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες- κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα.

Στο λιμάνι, όμως, θα μπει για λόγους ασφαλείας όταν θα ξημερώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες το «Καπετάν Χρήστος» θα δέσει στο κρηπίδωμα που εξυπηρετεί τι συμβατικό φορτίο και αμέσως θα ξεκινήσει με ευθύνη του στρατού η μεταφορά του φορτίου προς στρατόπεδο στην περιοχή των Σερρών.

Τα 29 κοντέινερς προβλέπεται να φορτωθούν απευθείας σε ειδικά φορτηγά και με τη συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων δυνάμεων να κατευθυνθούν στο χώρο της τελικής τους αποθήκευσης.