Skip to main content

Στο μετεγγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ ο Κίφερ Σάικς (video)

Οι επικεφαλής του «Δικεφάλου» κινούνται έντονα για την απόκτηση Αμερικανού στον «άσο» και o 24χρονος γκαρντ βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Παπαθεοδώρου

Ψηλά στη μετεγγραφική λίστα του ΠΑΟΚ φέρεται πως βρίσκεται ο Κίφερ Σάικς.

Σύμφωνα με το «PAOK24», οι επικεφαλής του «Δικεφάλου» κινούνται έντονα για την απόκτηση Αμερικανού στον «άσο» και η συγκεκριμένη περίπτωση, παρότι δύσκολη, είναι ψηλά στη λίστα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Σάικς είναι γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου του 1993, έχει ύψος 1.83 και προέρχεται από το πανεπιστήμιο του Γκριν Μπέι, από το οποίο αποφοίτησε με εξαιρετικά νούμερα, έχοντας 16,5 πόντους μέσο όρο, 4,1 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ.

Το επόμενο βήμα του, ήταν μετά το συμβόλαιο που υπέγραψε αρχικά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, να παίξει στη θυγατρική τους ομάδα, στο Όστιν. Εκεί, μαζί με τα πλέι οφ είχε 13,1 πόντους, με 45,9% εντός παιδιάς, 77,4% στις βολές, 3,6 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ, το καλοκαίρι του 2016, αρχικά κλήθηκε στο D-League Elite Camp και το ίδιο καλοκαίρι, ήταν στην ομάδα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, στο Summer League του ΝΒΑ.

Eπόμενο βήμα στην καριέρα του, ήταν στην Κορέα και πιο συγκεκριμένα στην Ανιάνγκ και πέρσι, έπαιξε στην Α2 Τουρκίας με την Άνκαρα DSI. Η σεζόν που έκανε εκεί, ήταν καταπληκτική, όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 23 πόντους μέσο όρο και 4,7 ασίστ.

Στην Α2 Τουρκίας βέβαια, έπαιρνε και ένα μεγάλο συμβόλαιο, όπως συνηθίζεται με τους Αμερικανούς που επιλέγουν να πάνε εκεί (η υπόθεση Λόουερι πέρσι το καλοκαίρι είναι ενδεικτική) και με τη χρονιά που έκανε, ψάχνει ομάδα σε ανώτερο επίπεδο.

Ο Σάικς είναι σκόρερ και δημιουργός, με την έκρηξη και την αθλητικότητα να είναι τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του και η περίπτωση του εξετάζεται από τους «ασπρόμαυρους».