Skip to main content

Στο νέο ΕΣΠΑ με 2,5 εκατ. ευρώ το 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης

Με το έργο, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, θα γίνουν προσθήκες σε υφιστάμενο, αλλά ημιτελές κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στο Τριάδι.

Στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ακόμη ένα έργο σχολικής στέγης, στην περιοχή Τριαδίου του Δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση προσθήκες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης – Τριαδίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις υφιστάμενου κτιρίου», προϋπολογισμού 2.540.000 ευρώ.

Το σχολείο θα γίνει αποκλειστικά Δημοτικό και θα αποκτήσει δυναμικότητα 225 μαθητών. Με το συγκεκριμένο έργο θα γίνουν προσθήκες σε υφιστάμενο, αλλά ημιτελές κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στο Τριάδι. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας θα γίνουν και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Η αύξηση της δυναμικότητας του σχολείου κρίθηκε αναγκαία, λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το σημερινό σχολικό συγκρότημα χωροθετείται σε έκταση 4.595,79 τ.μ. στο ανατολικό άκρο του Τριαδίου, είναι ενός ορόφου και αποτελείται από δυο κτίρια, που εφάπτονται και επικοινωνούν εσωτερικά. Το νέο σχολείο θα διαθέτει εννέα αίθουσες.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων η κατασκευή επιπλέον δυο αιθουσών, τεσσάρων εργαστηρίων, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, χώρων γραφείων, βιβλιοθήκης, τραπεζαρίας και άλλων υποστηρικτικών χρήσεων. Οι νέες χρήσεις θα καλυφθούν με προσθήκη ενός ορόφου, ενώ θα κατασκευαστείς μεγάλος ημιυπαίθριος χώρος και κλιμακοστάσιο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «συνεχίζουμε να εντάσσουμε αναγκαία έργα σχολικής στέγης στο νέο ΕΣΠΑ, με στόχο να καλύψουμε χρόνια κενά στην εκπαίδευση. Το σχολείο στο Τριάδι είναι μια διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, την οποία ικανοποιούμε, καλύπτοντας και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από την πληθυσμιακή αύξηση στην περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια. Το νέο σχολείο θα παραδοθεί ως ένα σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό Δημοτικό Σχολείο, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 225 μαθητών. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει τον επόμενο Νοέμβριο και η παράδοση του έργου προσδιορίστηκε για το τέλος Οκτωβρίου 2018».