Skip to main content

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης δεκάδες πρόσφυγες στην Χίο

Η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν για νοσηλεία.

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό της Σούδας.

Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν για νοσηλεία.

Η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο. Τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, έχει αναλάβει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), το οποίο με τη σειρά του έχει αναθέσει την παρασκευή του συσσιτίου σε τοπική επιχείρηση.

Και καταγγελίες για απολύσεις

Εν τω μεταξύ, την απόλυση 42 εργαζομένων από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στη Χίο για την περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Στη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι το NRC μετέφερε την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα πάντοτε με το Σωματείο, ανάλογη κίνηση έχει γίνει και από άλλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο νησί.