Skip to main content

Στο ΟΑΚΑ και με κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Η FIFA έδωσε ξεκάθαρη οδηγία στην ΕΠΟ να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο με παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Σαφή οδηγία για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων έχει δώσει στην ΕΠΟ η FIFA.

Ο τελικός του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου του 2018, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο για να αποτελέσει τον πρώτο φιναλίστ, μετά τη νίκη τους 3-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ενώ η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει την ήττα 2-1 από την ΑΕΛ στην Λάρισα, προκειμένου να «κλείσει» το ζευγάρι του τελικού.

Στην ΕΠΟ υπήρξε, σύμφωνα με το onsports.gr, τις προηγούμενες μέρες κινητικότητα αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου, σε περίπτωση που βρεθούν και πάλι οι δύο «Δικέφαλοι» στον τελικό, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά. Στα υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας υπήρξε η σκέψη να διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών» ή με την παρουσία μαθητών στις εξέδρες, ωστόσο, η εντολή από τον Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι σαφής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην «Live Sport», οι αξιωματούχοι της FIFA που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκαθάρισαν στην ΕΠΟ πως το ματς θα λάβει χώρα στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, όπως αναφέρεται ρητά στην προκήρυξη της διοργάνωσης και θα γίνει με την παρουσία οπαδών και των δύο συλλόγων. «Δεν μπορεί ένα τέτοιο παιχνίδι να διεξάγεται μπροστά σε άδειες εξέδρες ή να έχει μόνο μαθητές», ήταν μία από τις ατάκες που ακούστηκαν από τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ εξασφαλίσουν την παρουσία τους στον τελικό, μέσω των ρεβάνς που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα, τότε θα πρέπει η ΕΠΟ και η Αστυνομία να εκπονήσουν σχέδιο για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στο ΟΑΚΑ, με την ταυτόχρονη παρουσία οπαδών των δύο «Δικέφαλων». Τα εισιτήρια που αναμένεται να διατεθούν είναι 20 με 22 χιλιάδες για κάθε ομάδα, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν πιέσεις για περισσότερα «μαγικά χαρτάκια». Πάντως, το «παρών» στον τελικό αναμένεται να δώσουν και άνθρωποι της FIFA και της UEFA, ούτως ώστε να έχουν οι ίδιοι άποψη για ότι θα γίνει.