Skip to main content

Κλειστή για τα ποδήλατα μια λωρίδα και κομφούζιο στη Νίκης(φωτο+vid)

Σήμερα από τις 09.00 έως 21.00, ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης μεταφέρθηκε από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα, στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Εν μέσω αντιδράσεων συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2016).

Σήμερα από τις 09.00 έως 21.00, ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης, μεταφέρθηκε από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα, στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκαν ειδικά διαχωριστικά, κώνοι και πινακίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια λωρίδα κυκλοφορίας να είναι κλειστή στο συγκεκριμένο δρόμο. Ωστόσο, τον ποδηλατόδρομο χρησιμοποιούν κυρίως τα μηχανάκια και πολύ λιγότερο τα ποδήλατα, τα οποία κινούνται στο πεζοδρόμιο.

Επιπλέον, εξαιτίας και της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο τόσο στη Λεωφόρο Νίκης όσο και στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου.



Για την Πέμπτη «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»,  ο δήμος έχει σχεδιάσει στην απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων στο τμήμα του κέντρου της πόλης, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφ. Νίκης, Εθν. Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Κεραμοπούλου, Ερμού και Βενιζέλου.

Για λόγους διευκόλυνσης της περιμετρικής κυκλοφορίας εξαιρούνται οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου, ενώ από τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις εξαιρούνται τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί, τα οποία θα κινούνται κανονικά. Ωστόσο, λόγω της επίσχεσης εργασίας από τον ΟΑΣΘ το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί.