Skip to main content

Στο Πήλιο μετά τη Θεσσαλονίκη ο Μπόρις Τζόνσον (φωτο)

Στο Χόρτο Πηλίου βρίσκεται για τις ολιγοήμερες διακοπές του ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας - Ενθουσιασμένος από τα μοναδικά τοπία της χώρας μας

Το μαγευτικό Πήλιο επέλεξε ως προορισμό για τις ολιγοήμερες διακοπές του ο εκκεντρικός υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μετά την «αθόρυβη» άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, την οποία σας είχε αποκαλύψει η Voria.gr.

Ο κ. Τζόνσον είχε αφιχθεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Παρασκευή, και από εκεί οδικώς κατευθύνθηκε στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε στην πανέμορφη τοποθεσία Χόρτο Πηλίου.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κ. Τζόνσον ήταν χαλαρός και επικοινωνιακός, όπως και στην πτήση προς Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ενθουσιασμένος με τη χώρα μας. Το πρωί της Δευτέρας απόλαυσε τον καφέ του, παρέα με την οικογένειά του, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε βουτιές και φαγητό και επιστροφή στη βάση του, στο Χόρτο.

Στη συνέχεια δείπνησε με τη σύζυγό του, Μαρίνα Γουίλερ, και τα τέσσερα παιδιά τους. Το μενού που απόλαυσε η οικογένεια Τζόνσον στο γραφικό ταβερνάκι περιλάμβανε κοτόπουλο, ψάρι, χωριάτικη σαλάτα, κεφτεδάκια, σπαγγέτι και τζατζίκι. Προχθες Κυριακή, μάλιστα, έδωσε το παρών στο καθιερωμένο τοπικό γλέντι τις 31ης Ιουλίου στο Χόρτο, στο οποίο οι γυναίκες του χωριού και όχι μόνο φτιάχνουν η καθεμία τη δική της σπεσιαλιτέ και τις προσφέρουν στους τουρίστες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς και μουσική από τοπικό συγκρότημα. Ο Μπόρις Τζόνσον φάνηκε να το διασκεδάζει, παρότι δεν επιχείρησε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο χορό.

«Το Χόρτο και το Πήλιο συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Ελλάδα φανταστική, ήλιος και υπέροχες παραλίες, φοβερό φαγητό και ηρεμία. Η Ελλάδα με συναρπάζει, έχω έρθει αρκετές φορές και θα συνεχίσω να έρχομαι. Λατρεύουμε το ελληνικό φαγητό και μάλιστα ο μικρός μου γιος απολαμβάνει να τρώει γίγαντες», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, αποφεύγοντας οτιδήποτε έχει να κάνει με την πολιτική.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει για μερικές ημέρες ακόμη τις διακοπές του στο Πήλιο με εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες και έπειτα θα επιστρέψει στο Λονδίνο.

O υπουργός Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία», Δημήτρη Καρεκλίδη