Skip to main content

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων από σήμερα η Καλαμαριά

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού ξεκινούν, απόψε, στις 20.00 οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς.

Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει, απόψε, στις 20.00, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού ο Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Η πλατεία έχει ήδη μετατραπεί σε Χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις βόλτες τους στο «Σπίτι του Αϊ Βασίλη», το «Ζαχαρόσπιτο», το «Σπίτι των ξωτικών» και το «Σπίτι των παραμυθιών», ενώ στον χώρο έχει τοποθετηθεί ένα Καρουζέλ, αλλά και το αγαπημένο όλων, την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο, παγοδρόμιο.

Τη δυνατότητα να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, να διαβάσουν ιστορίες με καλικάντζαρους και ξωτικά, και να κατασκευάσουν τις δικές τους ονειροπαγίδες και χιονονιφάδες, θα έχουν όλα τα παιδιά στο «Σπίτι των παραμυθιών», ενώ στο «Σπίτι των ξωτικών» θα κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, ταράνδους, κούκλες, μαριονέτες, καλικάντζαρους, μάλλινες κάλτσες για τα δώρα του Αϊ Βασίλη και θα στολίζουν δέντρα με τις δικές τους κατασκευές.

Στο «Σπίτι του Αϊ - Βασίλη» θα δοθούν παραστάσεις με μαριονέτες και καραγκιόζη, ενώ όλοι οι μικροί Καλαμαριώτες θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με το γενειοφόρο γέροντα, αλλά και να του γράψουν γράμματα για να ζητήσουν τα δώρα τους.

Στο «Ζαχαρόσπιτο» τα παιδιά θα φτιάχνουν κέικ και άλλα γιορτινά και παραδοσιακά γλυκά, ενώ παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα ετοιμάσουν μόνα τους Βασιλόπιτα και θα κεράσουν όλους εκείνους που θα επισκεφθούν την πλατεία.