Skip to main content

Στο σφυρί βγαίνει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα λόγω χρεών

Ετοιμάζεται η πώληση εμβληματικού ξενοδοχείου στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, που όταν ανακοινωθεί θα προκαλέσει πολύ μεγάλο θόρυβο

Αργά αλλά σταθερά, το μεγάλο ξεκαθάρισμα στα τραπεζικά δανειακά χαρτοφυλάκια προχωρά, κυοφορώντας αλλαγές, σε μετοχικό επίπεδο, ακόμα και σε εμβληματικές μονάδες της ελληνικής βιομηχανίας, σε κάθε μέτωπο. Με ή χωρίς τη συγκατάθεση των σημερινών βασικών μετόχων τους (σσ συνήθως χωρίς...).

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεση της η Voria.gr, ετοιμάζεται η πώληση εμβληματικού ξενοδοχείου στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, που όταν ανακοινωθεί θα προκαλέσει πολύ μεγάλο θόρυβο. Την κίνηση προωθούν οι πιστώτριες τράπεζες και η πρόταση διατυπώνεται σε μια προσπάθεια να επιβιώσει ο όμιλος από τον υψηλό δανεισμό του.

Υπολογίζεται ότι αν πωληθεί η συγκεκριμένη μονάδα, τότε ο δανεισμός του ομίλου θα μειωθεί κατά το 1/3, τουλάχιστον. Οπότε θα καταστεί βιώσιμος. Βεβαίως, η οικογένεια που ελέγχει τον συγκεκριμένο όμιλο, προς το παρόν, ούτε που συζητά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Η απάντηση που της δίνεται, ωστόσο, από τις τράπεζες είναι ότι μόνο έτσι μπορεί να εξακολουθήσει να έχει στο χαρτοφυλάκιο της άλλες μονάδες σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα.

Όπως προαναφέρεται η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στο γενικότερο ξεκαθάρισμα των τραπεζικών δανειακών χαρτοφυλακίων, που γίνεται υπό την πίεση των δανειστών. Μετά τον τουριστικό – ξενοδοχειακό κλάδο, θα ακολουθήσει αυτός της χαλυβουργίας και ούτω καθεξής, ενώ ο κύκλος δεν προβλέπεται να κλείσει ούτε σε δύο χρόνια από τώρα.