Skip to main content

Στο σημείο της τραγωδίας επέστρεψαν οι επιζώντες της Σαπεκοένσε (vid)

«Ήξερα ότι ήταν πολύ δύσκολο που επιβίωσα, όμως ήταν ένα θαύμα από το Θεό!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πορτιέρε της ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν

Στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου που μετέφερε τη Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν της Κολομβίας επέστρεψαν οι τέσσερις από τους έξι επιζώντες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, στον λόφο όπου έγινε η τραγωδία και πλέον έχει πάρει το όνομα της βραζιλιάνικης ομάδας επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές Τζάκσον Φόλμαν, Άλαν Ρούσελ, Έλιο Νέτο, καθώς και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Ένζελ.

Μάλιστα ο Φόλμαν έφτασε στο σημείο υποβοηθούμενος από τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού της Κολομβίας.

«Χρειαζόμουν να έρθω μέχρι εδώ για να δω τι συνέβη… Ήξερα ότι ήταν πολύ δύσκολο που επιβίωσα, όμως ήταν ένα θαύμα από το Θεό!», είπε ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας.

Ο δημοσιογράφπς, Ράφαελ Ένζελ, είπε πως ήταν σαν να γεννήθηκε ξανά.

«Έχω δύο ημερομηνίες γέννησης: 25 Αυγούστου στη Βραζιλία και 28 Νοεμβρίου, εδώ στην Κολομβία, γιατί γεννηθήκαμε ξανά, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».

Επιπλέον, οι επιζώντες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο «Σαν Βιθέντε», στο Μεντεγίν, για να ευχαριστήσουν τους γιατρούς που τους βοήθησαν. «Μία αγκαλιά τα λέει όλα», είπε ο παίκτης, επιζών, Άλαν Ρούσελ.