Skip to main content

Στο σκαμνί πέντε χειρουργοί για τον θάνατο 41χρονου στη Θεσσαλονίκη

Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας καρδιοχειρουργός – αγγειοχειρουργός, δύο καρδιοχειρουργοί, ένας πλαστικός χειρουργός κι ένας γενικός χειρουργός

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν πέντε χειρουργοί για ιατρικό λάθος, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης αντικατάστασης μοσχεύματος, που στοίχισε τη ζωή σ' έναν 41χρονο, πριν τέσσερα χρόνια.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ένας καρδιοχειρουργός – αγγειοχειρουργός, δύο καρδιοχειρουργοί, ένας πλαστικός χειρουργός κι ένας γενικός χειρουργός, κατηγορούμενοι για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Στις 12 Απριλίου 2014, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης  για την αντικατάσταση πνευμονικής βαλβίδας στον ασθενή ο οποίος εμφάνιζε σοβαρή ανεπάρκεια της χειρουργημένης πνευμονικής βαλβίδας, οι παραπάνω γιατροί κατηγορούνται ότι «από έλλειψη της απαιτούμενης προσοχής, δεν προέβλεψαν το αποτέλεσμα που προκάλεσαν οι πράξεις και παραλείψεις τους και συντέλεσαν στο θάνατο» του 41χρονου.  

«Κατά την τοποθέτηση ειδικού αρτηριακού καθετήρα  προξένησαν τρώση σε αρτηρία την οποία δεν αντιλήφθηκαν ενώ η επέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη, κατά τη φάση της αντικατάστασης της ανεπαρκούσας πνευμονικής βαλβίδας με πνευμονικό ομοιομόσχευμα ,δηλαδή πτωματική βαλβίδα ειδικά επεξεργασμένη και συντηρημένη» αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Και ότι «τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, δεν ήταν ενδεδειγμένα  για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας».