Skip to main content

Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα η Τουρκία

Την τουρκική κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, καλώντας το λαό της Τουρκίας να αναγκάσει την κυβέρνησή του να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισρ
Την τουρκική κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, καλώντας το λαό της Τουρκίας να αναγκάσει την κυβέρνησή του να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ.

Σε μήνυμά του μέσω Διαδικτύου με τίτλο «Ενα μήνυμα για τον τουρκικό, μουσουλμανικό λαό» καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση το Μάιο κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γαζα, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.

«Η αλλαγή δεν θα έρθει στέλνοντας βοήθεια, ή παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις εδώ κι εκεί» προστίθεται στο 20λεπτο μήνυμα. «Η αλλαγή θα έρθει αν οι Τούρκοι απαιτήσουν από την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ και να το αναγνωρίζει».

Ο αλ Ζαουάχρι ζητά να σταματήσει η αποστολή πλοίων με βοήθεια προς τη Γάζα τα οποία, όπως λέει, είναι σαν «τα πρόβατα στη θάλασσα των λύκων». Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και «οι κυβερνήσεις των μουσουλμάνων προδοτών» μοιράζονται την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Γάζας, τονίζει.

Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα καταδικάζει επίσης στο μήνυμά του τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, καθώς και την εμπλοκή της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.

«Η κυβέρνησή σας και ο στρατός σας έχουν γίνει εργαλεία στα χέρια της παγκόσμιας σταυροφορίας και της εκστρατείας της κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων» επεσημαίνει, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ «αρχηγό της παγκόσμιας σταυροφορίας».

Αναφέρει ακόμη πως η τουρκική κυβέρνηση έχει βοηθήσει την Ουάσινγκτον στον «πόλεμό της κατά του Ισλάμ», συλλαμβάνοντας πολλούς μουτζαχεντίν (ιερούς μαχητές) και στέλνοντάς τους στις αμερικανικές φυλακές.