Skip to main content

Στο ΤΑΙΠΕΔ οι βελτιωμένες προσφορές για τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ

Οι προσφορές των δύο κοινοπρακτικών σχημάτων, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ, αφορούν το 66% της εταιρείας.

Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές από τις δύο κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον έλεγχο του ΔΕΣΦΑ κατατέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι προσφορές θα ανοίξουν, κατά πάσα πιθανότητα, στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ την προσεχή Παρασκευή 13 Απριλίου 2018. Οι προσφορές των δύο κοινοπρακτικών σχημάτων αφορούν το 66% της εταιρείας.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποκλείεται να ζητήσει από τον πρώτο πλειοδότη να καταθέσει και νέα βελτιωμένη προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει ότι το τίμημα μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ με τις πληροφορίες να το ανεβάζουν κοντά στα 460 - 480 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο σχήμα συμμετέχουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι του αγωγού TAP, δηλαδή η ιταλική Snam, η βελγική Fluxys, και η ισπανική Enagas ενώ η δεύτερη προσφορά έχει γίνει από την ισπανική Reganosa, μαζί με τη ρουμανική Transgaz, και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).