Skip to main content

Στον ανακριτή οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Μέχρι στιγμής, έχουν απολογηθεί δύο κατηγορούμενοι, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για προφυλάκιση ή μη όταν ολοκληρωθούν οι απολογίες.

Στον ανακριτή Ηρακλείου οδηγήθηκαν οι επτά συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη που επέστρεψε στην οικογένειά του μετά από έξι μήνες ομηρίας, χάρη στη συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

- διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής,
- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους,
- απόπειρα εκβίασης από κοινού,
- διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,
- διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και
- εμπρησμό.

Μέχρι στιγμής, έχουν απολογηθεί δύο κατηγορούμενοι, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη, όταν ολοκληρώσουν τις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο από τους επτά συλληφθέντες αναμένεται να αρνηθούν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Μάλιστα, ο ένα εξ αυτών φέρεται να υποστηρίζει ότι κατηγορείται επειδή έκανε βόλτα μαζί τους.

Οι αρχές αναζητούν και άλλα άτομα που για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν οκτώ άτομα, που προκύπτουν από καταθέσεις και παρακολουθήσεις μεταξύ των οποίων είναι ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης