Skip to main content

Κανονικά οι εθελοντές στην περιφρούρηση του Σέιχ Σου

Σε σύσκεψη υπό την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης ανατέθηκαν τομείς ευθύνης σε 15 εθελοντικές οργανώσεις. Επικαιροποιήθηκε το πρόγραμμα παρακολούθησης

Μπήκαν τελικά στον προγραμματισμό των περιπολιών και παρακολουθήσεων του δάσους του Σέιχ Σου, με συγκεκριμένους τομείς ευθύνης τα μέλη 15 εθελοντικών οργανώσεων, μετά τη χτεσινή σύσκεψη υπό την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Το θέμα της μη χρησιμοποίησης των εθελοντών μέχρι σήμερα με αφορμή την αδυναμία ασφαλιστικής κάλυψής τους σε περίπτωση ατυχήματος προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των εθελοντών.

Πάντως, όπως διαπιστώθηκε στη χτεσινή σύσκεψη, παρά το γεγονός ότι ουσιαστική λύση στο ζήτημα της ασφάλισης θα δοθεί με το νόμο Δένδια του 2014 (θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το επόμενο έτος), οι εθελοντικές οργανώσεις φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα να επιτελούν το έργο τους (έστω και χωρίς ένταξη στον επιχειρησιακό προγραμματισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Στη χτεσινή σύσκεψη επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις των εθελοντικών οργανώσεων στο Σέιχ Σου, οι οποίοι πλέον δε θα λειτουργούν ατύπως, αλλά υπό τις εντολές της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.