Skip to main content

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 25χρονος ληστής της Γεωπονικής

Ο 25χρονος συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή εντός του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κατά τον εφοδιασμό του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, ενώ άφαντος παραμένει ο δεύτερος ληστής που διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είναι αδελφός συλληφθέντος, το 2013 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας, ενώ είχε κατηγορηθεί ως μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αυτό δεν του καταλογίστηκε στο δικαστήριο.

Για τον λόγο αυτό, για την υπόθεση της Γεωπονικής ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ο 25χρονος είναι αρνητικός στην προανάκριση, δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο συνεργός του, ενώ αρνείται ακόμα και να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο νεαρός πάντως, δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κασετίνα με τα χρήματα που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου ήταν και η μοναδική που άρπαξαν από την χρηματαποστολή, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στο εννιάρι πιστόλι, μάρκας «τοκάρεφ» που είχε πάνω του, για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Το σκούτερ που είχαν για τη ληστεία -αλλά δεν μπόρεσαν να το χρησιμοποιήσουν για την διαφυγή τους, καθώς δεν πήρε μπροστά- είχε κλαπεί πριν από δύο ημέρες.