Skip to main content

Στον εισαγγελέα οι τρεις δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου»

Οι δημοσιογράφοι μετέβησαν στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τη μήνυση και παραπέμφθηκαν στο ΑΤ Εξαρχείων.

Στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Πάνος Καμμένος.

Οι δημοσιογράφοι μετέβησαν αυτοβούλως στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τη μήνυση και παραπέμφθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, που χειρίζεται την υπόθεση, όπου μετέβησαν λίγο αργότερα και κρατήθηκαν.

Υπ. Δικαιοσύνης: Η κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα γραφής για τον «τυποκτόνο νόμο»

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν το βράδυ του Σαββάτου ότι «η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του "τυποκτόνου νόμου" έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».

Παράλληλα, ανέφεραν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες» και προσέθεταν: «στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».