Skip to main content

Στον σταθμό «Καλαμαριά» έφτασε σήμερα ο μετροπόντικας «Έλλη» (video)

Έχει ήδη διανοιγεί το 55% των σηράγγων της επέκτασης Καλαμαριάς και μετά από δύο μήνες η «Έλλη» θα φτάσει στον επόμενο σταθμό «Νομαρχία»

Σήμερα ο μετροπόντικας «Έλλη» έφτασε στον σταθμό «Καλαμαριά», τον κεντρικό σταθμό της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, κοντά στο δημαρχείο της πόλης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, έχει ήδη διανοιγεί το 55% των σηράγγων της επέκτασης Καλαμαριάς και μετά από δύο μήνες η «Έλλη» θα φτάσει στον επόμενο σταθμό «Νομαρχία», προκειμένου στη συνέχεια να καταλήξει στον σταθμό «25ης Μαρτίου» ή αλλιώς «Πατρίκιος», όπου και η επέκταση της Καλαμαριάς συναντάει τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Επειδή τα εδάφη είναι συγκριτικά ευνοϊκότερα η διάνοιξη γίνεται ταχύτερα και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, ενώ είχε υπολογιστεί για το φθινόπωρο.

Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», ακολουθεί την «Έλλη» με χρονική απόσταση περίπου 1-1,5 μήνα.

Σε ό,τι γενικότερα αφορά τα έργα του μετρό, επισημάνθηκε ότι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται οι σιδηρόραγες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, ενώ τέλος του 2018 θα παραληφθούν οι συρμοί προκειμένου το 2019 να μπει το μετρό σε δοκιμαστική λειτουργία σε Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά. Η εμπορική λειτουργία έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2020.

Εξάλλου, την Τετάρτη παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία για τα οχήματα, ύστερα από έξι χρόνια, το κλειστό τμήμα της οδού Δελφών στην περιοχή της Ανάληψης και μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθούν προς το παρόν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες, μία ανά κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν ακόμη εργασίες να γίνουν, όπως η κατασκευή της δυτικής εισόδου, τα αρχιτεκτονικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά.