Skip to main content

Στουρνάρας: Αισχρές συκοφαντίες από μάρτυρες αγνώστων στοιχείων

Τάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη και ζήτησε συγκρότηση της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας.

Στις αισχρές, όπως τις χαρακτήρισε, συκοφαντίες εις βάρος το ίδιου και της συζύγου του αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας στην τοποθέτησή του στην Βουλή για την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Τάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη και ζήτησε συγκρότηση της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα σήμερα. «Όχι πρόταση για μη δίωξη λόγω αποσβεστικής προθεσμίας, που υποκρύπτει τη μικρόψυχη σκοπιμότητα να διατηρηθεί δραστικό το φαρμάκι της συκοφαντίας, χωρίς το αντίδοτο της υπεράσπισης. Συγκρότηση της Επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα, σήμερα, προκειμένου να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, οι οποίες για όσο χρόνο παραμένουν χωρίς απόδειξη, συνιστούν συκοφαντίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες, έκανε λόγο για ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας και υποστήριξε ότι επαναλαμβάνουν με ακρίβεια αυτά που καιρό αναμασά κυριακάτικη εφημερίδα που έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμησή του.

Ο κεντρικός τραπεζίτης μίλησε για αγνώστων στοιχείων μάρτυρες που έχουν καταθέσει για το πρόσωπό του, για το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών, ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή. «Οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς», πρόσθεσε. «Μάταια ζητώ εβδομάδες τώρα να μου δείξουν σχετικές αποφάσεις μου και τις υπογραφές που έβαλα για να υλοποιηθούν. Απλά, δεν υπάρχουν», εξήγησε. Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι «αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η σύζυγός του και η εταιρεία της Mindwork έχουν κατασυκοφαντηθεί και δυσφημιστεί από το 2013 με κύριο στόχο τον ίδιο.

«Ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», τόνισε για να συμπληρώσει ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών, όπως και ότι η Νovartis είχε πολύ μικρή σημασία για το οικονομικό αποτέλεσμα της Mindwork. Επίσης, είπε ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών οι χορηγίες της Novartis στη Mindwork αποτέλεσαν το 2,3% του κύκλου εργασιών της.

«Ζητώ συγγνώμη από τη συζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υποφέρει μαζί μου.Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.