Skip to main content

Στουρνάρας: Πολιτική συναίνεση και άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

Ο διοικητής της ΤτΕ θα απευθύνει έκκληση για συναίνεση στον πολιτικό κόσμο προκειμένου να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι μεταρρυθμίσεις.

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, την οποία θα καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής της ΤτΕ θα απευθύνει έκκληση για συναίνεση στον πολιτικό κόσμο προκειμένου να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΤτΕ προβλέπει ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους η οικονομία θα βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η σταδιακή ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό, καθοριστικής σημασίας θα υπογραμμίζεται ότι είναι η αποδοχή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, προϋπόθεση προκειμένου το ΑΕΠ να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς μεταβολής, αποτελεί και η περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων και τελικώς η άρση τους καθώς και η βελτίωση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.