Skip to main content

Στους 80 φθάνουν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Σύμφωνα με νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr στην υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών οι κατηγορούμενοι θα φθάσουν τους 80(!), ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 37 συλλήψεις. Εμπλέκ
Καίριο χτύπημα σε πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και στην μετέπειτα διακίνησή τους στην εγχώρια επικράτεια έδωσαν οι αστυνομικές αρχές μετά από συστηματική έρευνα που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με νεότερες αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες οι κατηγορούμενοι θα φθάσουν τους 80(!), ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 37 συλλήψεις.
 
Η εξάρθρωση του κυκλώματος αποδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αστυνομία όταν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία να επιτελέσει σπουδαίο έργο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Για την υπόθεση συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.
 
Στην υπόθεση εμπλέκονται είναι ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Αγρινίου και των Γιαννιτσών.     
 
Στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης δόθηκαν νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως έγραψε ήδη η Voria.gr  η εγκληματική  οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2011, έχοντας ως «εγκέφαλους» τρεις υπηκόους Αλβανίας, ενώ διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή και συνολικό σχεδιασμό. Η εγκληματική οργάνωση είχε επιπλέον διαρκή δράση, με προκαθορισμένους ρόλους για τα μέλη της, τα οποία στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητά τους λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης.

Διαβάστε περισσότερα για τη δράση της οργάνωσης με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα εδώ.