Skip to main content

Ποδαρικό στο 2017 με το νέο σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες

Ο Χρήστρος Σπίρτζης θα παρουσιάσει, στις 3 Ιανουαρίου, στους δημάρχους της Θεσσαλονίκης το σχέδιό του για τον νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών της πόλης

Εξελίξεις αναμένονται από τη νέα χρονιά για το θέμα του νέου φορέα Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα βρεθεί εκ νέου στην πόλη, για νέα σύσκεψη με τους δημάρχους.

Η σύσκεψη, κατά την οποία ο κ. Σπίρτζης θα παρουσιάσει αναλυτικά τον σχεδιασμό του υπουργείου για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, θα λάβει χώρα στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αν μας παρουσιάσει ο υπουργός αναλυτικά την πρόταση της κυβέρνησης, θα συνέλθει στη συνέχεια η ΠΕΔΚΜ και θα τοποθετηθούμε επίσημα για το ζητημα. Εάν όμως μας πει γενικολογίες, τότε και εμεις θα τοποθετηθούμε γενικά», σημείωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΚΜ και όλοι οι δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. «Είναι μία σύσκεψη που εμείς προκαλέσαμε. Στην προηγούμενη συνάντηση ακούσαμε κάποιες σχέψεις, πλέον αναμένουμε από τον υπουργό να μας παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, βήμα προς βήμα, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης τους πρώτους μήνες του νέου έτους για το νέο  καθεστώς που θα διέπει τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα καταθέσει νομοσχέδιο, εντός του επόμενου διμήνου, το οποίο θα προβλέπει την δημιουργία ενός φορέα δημόσιου χαρακτήρα που θα διαχειρίζεται τα λεωφορεία.

Ο συγκεκριμένος φορέας, σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, ουσιαστικά βάζει τέλος στο παρόν καθεστώς του ΟΑΣΘ, αφού θα διαχειρίζεται όλα τα μέσα της πόλης, εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητά τους.