Skip to main content

Στους δήμους τα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές

Στο κλείσιμο 96 ανεξέλεγκτων χωματερών θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ώστε να μην επιβληθούν τεράστια πρόστιμα, που θα ανέρχονται σε 34.000 ευρώ την
Στο κλείσιμο 96 ανεξέλεγκτων χωματερών θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ώστε να μην επιβληθούν τεράστια πρόστιμα που θα ανέρχονται σε 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε χωματερή.

Παράλληλα, στόχος των υπουργών είναι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 να αποτελούν παρελθόν και οι υπόλοιπες 250 χωματερές.

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ανέφερε ότι στα µέσα Ιανουαρίου θα έχουν στις Βρυξέλλες συνάντηση για το θέμα µε τον αρμόδιο επίτροπο.

Ωστόσο, υπήρξε κατηγορηματικός πως σε περίπτωση επιβολής προστίμων θα επιβαρυνθούν οι δήμοι, που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών. Ειδικότερα, όπως είπε, θα προωθηθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση όπου θα προβλέπεται συνυπευθυνότητα, ώστε τα πρόστιμα να µεταφέρονται στους δήμους και να εξοφλούνται µέσω παρακράτησης πόρων που προορίζονται γι’ αυτούς.