Skip to main content

Στους επτά οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Στους 7 φτάνει ο αριθμός των νεκρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με ακόμη 13 περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν χθες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανεβάζοντας τους ασθενείς στους
Ακόμη 13 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκαν χθες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 77.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι το σύνολο ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του «Δυτικού Νείλου» είναι 77, ενώ τα θύματα του ιού παραμένουν εφτά.

Πρόκειται για ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και είχαν επιβαρυμένο ιστορικό. Ο ένας ασθενής απεβίωσε στις 17 Αυγούστου και η διάγνωση επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά στις 18 Αυγούστου. Οι άλλοι δύο απεβίωσαν στις 18 Αυγούστου και διαγνώσθηκαν την ίδια ημέρα.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σχετικά, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, οι 36 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 33 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τέλος, ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.