Skip to main content

Στρ. Σιμόπουλος: Αξεπέραστα προβλήματα στις αδειοδοτήσεις για μαρίνες

Ο πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Έργων υποστηρίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τα πρώτα βήματα για την μείωση της γραφειοκρατίας.

Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται οι άδειες για τις μαρίνες εκφράζει με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως αναφέρει, ο ίδιος πληροφορήθηκε πρόσφατα από στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Μακεδονία, ότι ξεκινάει την διαδικασία αδειοδότησης για κατασκευή μαρίνας στο δήμο του. «Τον λυπάμαι...», σχολιάζει ο κ. Σιμόπουλος.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων υποστηρίζει ότι «θέματα που σε άλλες χώρες προχωρούν αυτόματα, στην Ελλάδα η διαδικασία αυτή έχει μετατραπεί σε τρόπο "μη έκδοσης της άδειας"», καθότι «εμπλέκονται πολλά Υπουργεία, δημιουργούνται ομάδες που ασχολούνται μέχρι και με την "κυματική διείσδυση", ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται (π.χ παραλία Θεσσαλονίκης), εμπλέκεται η ΕΤΑΔ, το ΤΑΙΠΕΔ και βέβαια κάθε λογής τοπικά συμφέροντα».

Ο κ. Σιμόπουλος υποστηρίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τα πρώτα βήματα για την μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη 4%, τέτοιες διαδικασίες θα είναι πολύ απλοποιημένες».

«Έτσι θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», τονίζει ο Στράτος Σιμόπουλος και καταλήγει: «Έτσι τα σκάφη αναψυχής που αρμενίζουν στις θάλασσές μας δεν θα ελλιμενίζονται σε τουρκικές, αλλά σε ελληνικές μαρίνες».