Skip to main content

Στρατηγικός επενδυτής στην ICTV Ηellas

Η θυγατρική των Ευρωσυμβούλων στην Κύπρο First Element Euroconsultans ετοιμάζεται για την εναλλακτική αγορά του Κυπριακού Χρηματιστηρίου, όπως δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ

Την είσοδο στρατηγικού επενδυτή  στην ICTV Ηellas το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο πρόεδρος της εταιρίας και  διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Ευρωσύμβουλοι» κ. Στάθης Ταυρίδης με αφορμή τη γενική συνέλευση των μετόχων της μητρικής που αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1.017.360 ευρώ. 


Ο κ. Ταυρίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι ο στρατηγικός επενδυτής είναι ελληνική εταιρία και δεν θα πάρει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Η «Ευρωσύμβουλοι» προγραμματίζει επίσης τη διοργάνωση ενός road show στο Λονδίνο, προκειμένου να εισέλθουν και θεσμικοί επενδυτές στην ICTV Hellas. Η ICTV Hellas, θυγατρική  της εισηγμένης στο Χ.Α «Eυρωσύμβουλοι», δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο των ευρυζωνικών υπηρεσιών, παρέχoντας υπηρεσίες διαδραστικής τηλεόρασης κυρίως σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και «πρότυπους» οικισμούς και είναι εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά Plus του London Stock Exchange (LSE).

 Η «Ευρωσύμβουλοι» κατέχει ποσοστό 73,64%, ενώ το υπόλοιπο ελέγχουν διάφορα φυσικά πρόσωπα. 


Όσον αφορά την αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι κατά 1.017.360,00 € θα γίνει  ως εξής: α) με την κεφαλαιοποίηση ποσού 769.027,44 € από τον λογαριασμό "Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" και β) με την κεφαλαιοποίηση ποσού 248.332,56 € από τον λογαριασμό "αποτελέσματα εις νέο". Το ποσό των 248.332,56 € που θα κεφαλαιοποιηθεί από το λογαριασμό "αποτελέσματα εις νέο" είναι καθαρό μετά από τους φόρους που αναλογούν σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 18 του Ν.3697/2008. Από τις κεφαλαιοποιήσεις α και β συνολικού ποσού 1.017.360,00 € θα εκδοθούν 1.695.600 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0.60 € η κάθε μία, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους της εταιρίας με την αναλογία για κάθε 10 παλαιές μετοχές 3 νέες μετοχές.


Επίσης η Ευρωσύμβουλοι προγραμματίζει την εισαγωγή της θυγατρικής «Γνώμων» στην Εναλλακτική αγορά εντός του α’ τριμήνου του τρέχοντος έτους. Η Ευρωσύμβουλοι τη θυγατρική της στην Κύπρο-First Element Euroconsultans σκοπεύει να εισάγει στην  αντίστοιχη αγορά της μεγαλονήσου. η μητρική σκοπεύει να αναδιοργανώσει το δίκτυο των γραφείων που διαθέτει στην Ευρώπη και να ανοίξει άλλα δυο γραφεία σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. 


Η «Ευρωσύμβουλοι» ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Λειτουργίας Αγορών του Χ.Α., ενέκρινε την λήψη ιδιότητας Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας, από την Guardian Trust Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ., καθώς επίσης και τη σχετική μεταξύ τους σύμβαση. Ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών εισηγμένων μετοχών της "ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ ορίσθηκε η 2η Φεβρουαρίου 2010.

Η σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με την Guardian Trust έχει διάρκεια ενός έτους.