Skip to main content

Στρατιωτικό ελικόπτερο με 5 επιβαίνοντες έπεσε στην Ελασσόνα

Το ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη, όταν χάθηκαν τα ίχνη του.

Ένα ελικόπτερο του στρατού UH-1H, με πέντε επιβαίνοντες έπεσε στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα. Η πτώση πραγματοποιήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Ανακοίνωση του ΓΕΣ, αναφέρει ότι τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν. Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50. Εκτός από τα τρία μέλη του πληρώματος στο ελικόπτερο επέβαιναν και δύο αξιωματικοί από την 1η Στρατιά, μεταξύ αυτών και ο υποδιοικητής, υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων Τζανιδάκης Ιωάννης του Αποστόλου.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη γύρω στις 7.50, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

Super Puma και άλλα εναέρια μέσα συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση ανεύρεσης του ελικοπτέρου ώστε να εντοπίσουν το σημείο πτώσης. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, αστυνομία και πυροσβεστική για να συνδράμει στις έρευνες.

Αγωνία για τους επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Kozanimedia έχει βρεθεί βαριά τραυματισμένη μια γυναίκα, την οποία ήδη έχει παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στον θάλαμο επιχειρήσεων βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.