Skip to main content

Στρατόπεδο Παύλου Μελά:Απαντήσεις ετοιμάζει ο δήμος στην Αποκεντρωμένη

Σταθερή η βούληση δήμου και κυβέρνησης να προχωρήσουν την παραχώρηση. Αποδεκτός ο έλεγχος νομιμότητας, ετοιμάζονται οι απαντήσεις στα ζητήματα.

Τις απαντήσεις του ετοιμάζει εδώ και μια εβδομάδα ο δήμος Παύλου Μελά επί των παρατηρήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά (δείτε εδώ).

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, με το οποίο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Μακεδονία», εγείρονται ερωτήματα για το αν είναι σύννομη η παραχώρηση, έχει κοινοποιηθεί και στον δήμο εδώ και περίπου μια εβδομάδα και όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, «είμαστε από την αρχή σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, προκειμένου να δοθούν επαρκείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Αποκεντρωμένη στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας της σύμβασης. Εμείς θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και έχουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η παραχώρηση θα προχωρήσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δήμο και κυβέρνηση θεωρούν «τεχνικά» τα ζητήματα που τίθενται από την Αποκεντρωμένη και πιστεύουν πως μετά την παροχή των απαραίτητων στοιχείων ο έλεγχος νομιμότητας θα δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η παραχώρηση, με τους όρους της σχετικής συμφωνίας.

Πάντως, στελέχη του δήμου μόνο τυπικές δεν χαρακτηρίζουν τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης. Αντιθέτως, τις θεωρούν ουσιαστικές, γι' αυτό και εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να δώσουν και νομικά πειστικές απαντήσεις, που δε θα αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα τα οποία έχουν τεθεί από την υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κινητοποιηθεί υπηρεσίες πολλών υπουργείων (Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας κτλ.), προκειμένου να παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία και να στηρίξουν νομικά και ουσιαστικά τις απαντήσεις στα ζητήματα που ανέκυψαν. Φόβοι για τη σύμβαση δεν υπάρχουν, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, όμως μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες καθυστερήσεις. Εξάλλου, όπως έλεγαν, ο έλεγχος νομιμότητας σε κάθε σύμβαση είναι απαραίτητος και δεν είναι η πρώτη φορά που ζητούνται εξηγήσεις και διευκρινίσεις για μια σύμβαση.

Η δημοτική αρχή πάντως επενδύει στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και στη βούληση που υπάρχει να ξεπεραστεί κάθε ζήτημα σχετικό με την παραχώρηση του στρατοπέδου.