Skip to main content

Street Mode Festival: Πλημμύρισε το FIX με 30.000 άτομα (φωτο+vid)

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης χάρισε ένα μοναδικό τριήμερο με πολύ σημαντικό αντίκρυσμα για τα πολιτιστικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Κατά δεκάδες χιλιάδες οι νέοι από τη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την Ελλάδα έσπευσαν το περασμένο τριήμερο στον πολυχώρο FIX, στα Σφαγεία για να συμμετάσχουν στο Street Mode Festival, τη μεγαλύτερη γιορτή της street κουλτούρας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Τελικά δεν μας χωράει ούτε το FIX», λένε οι διοργανωτές, που φέτος μετέφεραν την διοργάνωση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι. 

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι τις τρεις ημέρες του Φεστιβάλ προσήλθαν περίπου 30.000 άτομα, ξεπερνώντας κατά πολύ την περσινή επιτυχία, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20.000 άτομα. Μιλώντας στη Voria.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Δημήτρης Κότσης ανέφερε πως η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και «τίναξε την μπάνκα», αφού η προπώληση σημείωσε αριθμούς άνευ προηγούμενου, ενώ τα εισιτήρια στην είσοδο του Φεστιβάλ σε κάποια φάση εξαντλήθηκαν.

Στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ εμφανίστηκαν μεγάλα ονόματα της rock, metal, hip hop, reggae και dubstep μουσικής σκηνής, με το πλήθος να αποθεώνει τα συγκροτήματα μέσα σε μια πολύ ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ανάμεσα στα ανεβαστικά events του τριημέρου και τα πολλά highlights, ξεχώρισε η παρουσία των Planet of Zeus και των Rumjacks που ξεσήκωσαν το κοινό χαρίζοντας μοναδικές εμφανίσεις.

Πάντως, στη φετινή διοργάνωση είχαν τη δυνατότητα να αναδειχθούν ιδιαίτερα τα παράλληλα events που συνοδεύουν κάθε χρόνο την εκδήλωση, όπως είναι το Parkour, το BMX και το Skateboard. Τόσο οι διαγωνισμοί όσο και τα show είχαν τον δικό τους χώρο και χρόνο, με αποτέλεσμα να μπορεί το κοινό να τα απολαύσει απρόσκοπτα.