Skip to main content

Ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη από την Qatar Investment Authority

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, έκανε έναν πρώτο απολογισμό για την παρουσία του κλιμακίου του δήμου Θεσσαλονίκης στη Ντόχα.

Έναν πρώτο μίνι απολογισμό της αποστολής του δήμου Θεσσαλονίκης στη Ντόχα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διπλωματία Πόλεων», έκανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Σπύρος Πέγκας.

Ο κ. Πέγκας, με ανάρτησή του στο Facebook, επισήμανε ότι είναι πρόθεση του επικεφαλής Ανάπτυξης του Qatar Investment Authority Αμπτουλαζίζ Αλ Θάνι να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη στο προσεχές διάστημα. «Ο ίδιος δήλωσε ότι σύντομα -μετά τη Μύκονο- θα έρθει Θεσσαλονίκη! Και παρακάλεσε να του στείλουμε συγκεκριμενα στατιστικά στοιχεία και αριθμούς για τη νέα οικονομία, την καινοτομία της πόλης μας και τα ‘μυαλά’ που παράγουν τα τοπικά μας πανεπιστήμια. (Φυσικά, γνώριζε τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο κ λιμάνι)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέγκας.

«Στα κεντρικά της Qatar Airways εκτός από το δυνατό ενδιαφερον για συνέργειες προώθησης της Θ. ως MICE προορισμού, μας αναφέρανε τις τεχνικες δυσκολίες του αεροδρομίου Μακεδονία και τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει ο κ. Ηλιάκης, Chief Flight Operations Officer, να κατεβασει πρώτος αυτός στο Μακεδονία ένα μεγάλο αεροσκάφος της Qatar», πρόσθεσε ο κ. Πέγκας.

Σημείωσε δε, ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών εγγυήθηκε την απόλυτη υποστήριξή του για την προσέλκυση επενδύσεων τουρισμού, ανταλλαγής έργων τέχνης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τέλος, ο κ. Πέγκας σημείωσε ότι το Qatar Tourism Authority ζήτησε να λάβει τη στρατηγική της πόλης για τη «Διπλωματία Πόλεων» ως πολιτική καλής πρακτικής. «Στο υπέροχο Μουσείο Ισλαμικής Συλλογής του I. M. Pei -εκτός του οτι είδαμε μοναδικά έργα τέχνης και χαλιά!- ανοίξαμε το διάλογο για ανταλλαγές συλλογών των μουσείων μας με την Ντόχα!» σημείωσε και κατέληξε: «Στο Qatar Foundation και το Education City απλά μείναμε αφωνοι!!..».

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή, η οποία πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ντόχα με την Qatar Airways, συμμετάσχουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.