Skip to main content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας νοσοκομειακών γιατρών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό πραγματοποίησαν από τις 9 έως τις 10 το πρωί γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς και Άγιος Δημήτρι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό πραγματοποίησαν από τις 9 έως τις 10 το πρωί γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Ευαγγελίστριας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Πέτρος Κετικίδης ανέφερε ότι με τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι διώκονται από το δημόσιο, γιατί θα πρέπει να εργάζονται 20 επιπλέον χρόνια, ότι μειώνονται κατά 25% οι συντάξεις και ότι θα πρέπει κανείς να δουλεύει μέχρι τα 70, για να πάρει μια αξιοπρεπή σύνταξη.

«Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι αυτό σε ένα νοσοκομείο όπου δεν μπορείς να δουλέψεις πάνω από τα 60», πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερο κύμα φυγής εργαζομένων, ιδίως γυναικών, από τα δημόσιο νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ (Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης), Χρήστος Παπαστεργίου, τόνισε ότι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων βγήκαν στους δρόμους ζητώντας από την κυβέρνηση να καταβάλει τις αναγκαίες δαπάνες για την υγεία, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.

«Το ΕΣΥ δεν πρέπει να θιγεί από αυτά τα μέτρα. Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό διαφορετικά το ΕΣΥ θα διαλυθεί», πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.