Skip to main content

Συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περίπου 400 οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να διαδηλώσουν ζητώντας δημιουργία θέσεων εργασίας, πο
Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περίπου 400 οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να διαδηλώσουν ζητώντας «δημιουργία θέσεων εργασίας, ποιοτική εκπαίδευση και δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τους οργανωτές, η κινητοποίηση, που έγινε ένα μήνα πριν από τις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, στόχευε να ενθαρρύνει τους πολίτες να ενδιαφερθούν για τα δικαιώματά τους.

Μολονότι οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η κινητοποίηση δεν είχε κομματικό χαρακτήρα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν τη συγκέντρωση ως έκφραση στήριξης στους Δημοκρατικούς. Οι περισσότερες από τις οργανώσεις πάντως -- μεταξύ των οποίων περιβαλλοντικές, θρησκευτικές, ομοφυλοφίλων, φοιτητών και μαύρων -- συνδέονται με το Δημοκρατικό κόμμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.