Skip to main content

Συγχωνεύονται οι αεροπορικές εταιρίες LAN-TAM

Η χιλιανή αεροπορική εταιρία LAN και η βραζιλιανή TAM ανακοίνωσαν την Παρασκευή στο Σαντιάγο τη συγχώνευσή τους προκειμένου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Λατινικής Αμερικής.
Η χιλιανή αεροπορική εταιρία LAN και η βραζιλιανή TAM ανακοίνωσαν την Παρασκευή στο Σαντιάγο τη συγχώνευσή τους προκειμένου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Λατινικής Αμερικής, που θα ονομαστεί LATAM Airlines Group.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο Σαντιάγο από τη LAN, οι δύο εταιρίες δηλώνουν πως κατέληξαν σε ένα πρωτόκολλο συμφωνίας ενόψει «της συνένωσης των επιχειρήσεών τους υπό τη μορφή μίας μοναδικής μητρικής εταιρίας».

Η LAN και η TAM αναμένουν έτσι να δημιουργήσουν «έναν νέο λατινοαμερικανικό όμιλο αερομεταφορών προκειμένου να παράσχει στους επιβάτες και στους πελάτες φορτίου νέες υπηρεσίες στην περιοχή και ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο».

Η νέα οντότητα θα βρίσκεται «ανάμεσα στις ηγέτιδες στον κόσμο αεροπορικές εταιρίες» προστίθεται στο έγγραφο.

Η LAN και η TAM θα σχηματίσουν έναν κοινό όμιλο, αλλά «θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές αεροπορικές εταιρίες η κάθε μια με το ανεξάρτητο σήμα της και θα διατηρήσουν τις αντίστοιχες έδρες τους στο Σαντιάγο και το Σάο Πάολο».

Ο νέος  όμιλος θα εξυπηρετεί επιβάτες σε περισσότερους από 115 προορισμούς σε 23 χώρες, με έναν στόλο 220 αεροσκαφών και δυναμικό 40.000 υπαλλήλων περιλαμβανομένων και των θυγατρικών των δύο εταιριών.