Skip to main content

Συλλήψεις για παράνομη ρίψη μπαζών στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Να ξεφορτωθούν τα μπάζα τους στην περιοχή Αλλατίνη της Πυλαίας, αγνοώντας τη ρητή προειδοποίηση της δημοτικής αρχής επιχείρησαν δυο άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Να ξεφορτωθούν τα μπάζα τους στην περιοχή Αλλατίνη της Πυλαίας (στη συμβολή των οδών Αλλατίνη και Λασκαράτου), αγνοώντας τη ρητή προειδοποίηση της δημοτικής αρχής επιχείρησαν δυο άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αστυνομίας και του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας, τα δυο άτομα συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου από τους αστυνομικούς και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση του νόμου 1650/1986 «περί υποβάθμισης του περιβάλλοντος».

Η διοίκηση του δήμου έχει λάβει ειδικά μέτρα επιτήρησης για το θέμα, έχει δώσει ρητή εντολή στη δημοτική αστυνομία για αυξημένη παρουσία σε όλους τους ανοιχτούς χώρους του δήμου και συνεργάζεται στενά με τα Αστυνομικά τμήματα της περιοχής προκειμένου να συλλαμβάνεται άμεσα όποιος επιχειρεί ασυνείδητα και εγκληματικά να ρυπαίνει το περιβάλλον και να προσβάλλει την αισθητική εικόνα της πόλης. Να σημειωθεί πως στους λίγους μήνες της εφαρμογής των μέτρων έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγηθεί στο εισαγγελέα 4 άτομα.

«Η σημερινή σύλληψη μάλλον θα πρέπει να έπεισε και τους τελευταίους επίδοξους παραβάτες πως εννοούμε κάθε λέξη από αυτά που λέμε. Ο δήμος μας θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην παράνομη ρίψη μπαζών σε πείσμα όσων επιμένουν να ενεργούν παράνομα και να αγνοούν το δικαίωμα των δημοτών να ζούνε σε μια καθαρή πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.