Skip to main content

Σύλληψη αξιωματικού της ΠΑ για πλαστογραφία και απάτη

Δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων και απάτη σχηματίσθηκε, στο Ηράκλειο Κρήτης, σε βάρος 44χρονου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων και απάτη σχηματίσθηκε, στο Ηράκλειο Κρήτης, σε βάρος 44χρονου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αντισμήναρχος, 44 χρόνων, που υπηρετεί σε μονάδα της Αττικής, σκόπευε να εκδώσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα και ακολούθως να βγάλει νέο ΑΦΜ, για να πάρει δάνεια από τραπεζικά καταστήματα, τα οποία δεν θα ξεπλήρωνε ποτέ, καθώς ο δανειολήπτης στην πραγματικότητα θα ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο.

Ο άνδρας εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα των Μοιρών, εφοδιασμένος με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, για να βγάλει αστυνομική ταυτότητα. Μεταξύ αυτών, προσκόμισε κι ένα πιστοποιητικό γέννησης -με ονοματεπώνυμο άσχετο από το δικό του- το οποίο φερόταν να έχει εκδοθεί από τον δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί των Μοιρών, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητα του εγγράφου, επικοινώνησαν με το αρμόδιο τμήμα του δήμου της Αγίας Παρασκευής, από το οποίο έλαβαν την απάντηση, ότι ουδέποτε είχαν εκδώσει τέτοιο έγγραφο, το οποίο, όπως απεδείχθη αργότερα είχε εκδοθεί από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αξιωματικού.

Οι αστυνομικοί, εκτός από τον 44χρονο, που ομολόγησε την πράξη του, συνέλαβαν έναν 36χρονο και αναζητούν άλλα δύο άτομα, τα οποία αφενός παρέπεμψαν τον αξιωματικό στο ΑΤ Μοιρών -αν και γνώριζαν την πλαστότητα του πιστοποιητικού γεννήσεως- και αφετέρου βεβαίωσαν, ως μάρτυρες, τα ψευδή στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σε βάρος του 44χρονου και των τριών, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων και απάτη.