Skip to main content

Σύμβαση κατασκευής έργου ηλεκτροδότησης στην Τουρκία από τη ΜΕΤΚΑ

Σε συμφωνία για την εκτέλεση των έργων κατασκευής και την προμήθεια του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού, που αφορούν θερμική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαμψούντα κατέληξαν οι εταιρίες
Σε συμφωνία για την εκτέλεση των έργων κατασκευής και την προμήθεια του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού, που αφορούν θερμική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαμψούντα κατέληξαν οι εταιρίες Borasco, Mέτκα AE και Power Projects, έπειτα από εκτενείς διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναθέτων φορέας είναι η Borasco Elektrik Uretim Sanayi Ve Ticaret AS – 100% θυγατρική εταιρεία της OMV Power International GmbH, η οποία με τη σειρά της αποτελεί 100% θυγατρική της OMV Gas & Power GmbH of Austria.

Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία των ΜΕΤΚΑ και Power Projects Sanayi Insaat Ticaret,ενώ τα ποσοστά συμμετοχής στη σύμβαση καθορίζονται ως εξής:

  • METKA AΕ: 199,9 εκατ. ευρώ και 172,3 εκατ. δολάρια
  • Power Projects: 142,4 εκατ. ευρώ και 10,8 εκατ. δολάρια.

Το έργο που φέρει την ονομασία «Samsun 870 MW CCPP»  αφορά στην παράδοση του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού και την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 ΜW που θα βασίζεται σε τεχνολογία General Electric.

Τέλος, η τοποθεσία ανέγερσης του έργου είναι 76 χλμ. ανατολικά της πόλης Σαμψούντα στην Τουρκία, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 28,5 μήνες. Στα βασικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνονται: Ηλεκτρική ισχύς 870 Μwatt και ηλεκτρικός βαθμός απόδοσης 58,1% υπό συνθήκες ISO και χρήση φυσικού αερίου σύστασης αναφοράς, της σύμβασης.