Skip to main content

Συμφωνία Λοβέρδου - φαρμακοποιών

Σε συμφωνία κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους οι φαρμακοποιοί και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.
Σε συμφωνία κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους οι φαρμακοποιοί και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός και φαρμακοποιοί συμφώνησαν να αποδεχθούν το άνοιγμα του επαγγέλματός τους για τους νέους φαρμακοποιούς, επιτρέποντας τις συστεγάσεις. Με τη νέα ρύθμιση αλλάζει το υπάρχον καθεστώς, που προβλέπει για κάθε άδεια φαρμακοποιού και φαρμακείο.

Παράλληλα, σχετικά με το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία συμφωνήθηκε αυτή να είναι κλιμακωτή, αλλά να μην ισχύσει για τις πρώτες 3.000 - 4.000 ευρώ.

Ωστόσο, διαφωνία υπήρξε μεταξύ των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τον κ. Λοβέρδο σχετικά με τη λειτουργία το Σάββατο όλων των φαρμακείων. Οι φαρμακοποιοί πρότειναν ως μέση λύση τη λειτουργία 25% - 30% των φαρμακείων κυκλικά από τους καταλόγους των συλλόγων, όπως ισχύει σήμερα για τις εφημερίες.

Αντίθετα, ο υπουργός ζήτησε να επιτρέπεται να λειτουργούν όλοι και να είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε φαρμακείου αν θα ανοίξει ή όχι, με το ελάχιστο ποσοστό να καθορίζεται από τον περιφερειάρχη.

Το συγκεκριμένο ζήτημα συμφωνήθηκε τελικά να αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να μην μπλοκάρει τώρα τη συμφωνία.