Skip to main content

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΛΘ – ΕΡΤ 3

Σύμφωνο συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, υπέγραψαν σήμερα η ΟΛΘ ΑΕ και η ΕΡΤ 3, με σκοπό την προβολή του λιμανιού και την ανάδειξη της ΕΡΤ 3 ως το κατεξοχήν τηλεοπτικό μέσο της Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνο συνεργασίας, τριετούς διάρκειας, υπέγραψαν σήμερα η ΟΛΘ ΑΕ και η ΕΡΤ 3. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή της διοίκησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για δημιουργική σύμπραξη με τους φορείς της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν συνέργιες και πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Στόχος της υλοποίησης του συμφώνου είναι αφενός η προβολή του λιμανιού ως χώρου πολιτισμού, ψυχαγωγίας και οικονομικών δραστηριοτήτων και αφετέρου η ανάδειξη της ΕΡΤ 3 ως το κατεξοχήν τηλεοπτικό μέσο της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα της Βορείου Ελλάδος.  

Το σύμφωνο προβλέπει τις ακόλουθες δράσεις:  

1.Υποστήριξη από την ΕΡΤ 3 όλων των αναπτυξιακών προσπαθειών της ΟΛΘ ΑΕ. Ενδεικτικά αναφέρεται η προβολή όλων των εμπορικών αποστολών της ΟΛΘ ΑΕ στις χώρες της Νότιας Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

2.Παραγωγή από τα συμβαλλόμενα μέρη ενός ντοκιμαντέρ αναφορικά με την ιστορία του λιμένα, της σχέσης του με την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και της σημασίας του στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία και ανάπτυξη.

3.Παραχώρηση από την ΟΛΘ ΑΕ της χρήσης χώρου στον πρώτο προβλήτα κατά τους θερινούς μήνες με σκοπό την ζωντανή μετάδοση εκπομπής πολιτιστικού περιεχομένου.

4.Παραχώρηση από την ΟΛΘ ΑΕ της χρήσης χώρου κατά την διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με σκοπό την διευκόλυνση της αναμετάδοσης του γεγονότος από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3.

5.Συμμετοχή της ΕΡΤ 3 ως χορηγού επικοινωνίας όλων των οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της ΟΛΘ ΑΕ.