Skip to main content

Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο της Air France

Αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι προσγειώθηκε στην πόλη Ρεσίφε της βορειοανατολικής Βραζιλίας λόγω - εσφαλμένου - συναγερμού για την πιθανότητα να υπήρχ
Αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι προσγειώθηκε στην πόλη Ρεσίφε της βορειοανατολικής Βραζιλίας λόγω - εσφαλμένου - συναγερμού για την πιθανότητα να υπήρχε βόμβα στο εσωτερικό του, ανακοίνωσε η εταιρία σήμερα Κυριακή.

Ο Γαλλικός αερομεταφορέας ανέφερε ότι οι 405 επιβάτες και τα 18 μέλη του πληρώματος του Boeing 747-400 που εκτελούσε την πτήση AF443 αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος όσο γίνονταν έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος.

«Η Air France επιβεβαιώνει ότι το πλήρωμα ενημερώθηκε στην διάρκεια της πτήσης για την πιθανότητα παρουσίας εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροσκάφος», σύμφωνα με εκπρόσωπό της. Ακολουθήθηκαν οι «προβλεπόμενες διαδικασίες» και μετά την προσγείωση στη Ρεσίφε έγιναν έλεγχοι από «αρμόδιο προσωπικό ασφαλείας» χωρίς να διαπιστωθεί κάποια απειλή.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε ξανά για να συνεχίσει την πτήση.