Skip to main content

Συναγερμός για το ασύδοτο πάρτι με τις δαπάνες

Τι προβλέπουν οι ελεγκτές της τρόικας, τι έβγαλε στη δημοσιότητα η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και γιατί χτύπησε καμπανάκι στην κυβέρνηση.
Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία των δαπανών που δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη σήμαναν τα στελέχη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα ευρήματα τους σε χώρους όπως τα νοσοκομεία, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι μεγάλες ΔΕΚΟ, είναι σχεδόν απίστευτα, ενώ παρά την προσπάθεια νοικοκυρέματος που γίνεται όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα καταστεί δυνατή οποιαδήποτε οριστική διευθέτηση του προβλήματος. Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, έρχεται και η τελευταία έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κυριολεκτικά ανέδειξε απίστευτους «σκελετούς» στα ντουλάπια του στενού κι ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Από τους… λεμονοστίφτες στα γραφεία διοίκησης νοσοκομείων, έως τα γραφεία από… κερασιά σε δημαρχιακά μέγαρα και τα απίστευτα γλέντια προς τιμή περιοδευόντων θιάσων από καποδιστριακούς δήμους ανά τη χώρα. Το αποτέλεσμα είναι στο τέλος να δημιουργείται μια εικόνα ενός ατελείωτου …πάρτι, με το δημόσιο χρήμα, που όπως λέει και ο ελεγκτής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μπομπ Τράα, ήρθε η ώρα να «πληρωθεί».
.
Η ευτυχής συγκυρία είναι ότι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είδε το φως της δημοσιότητας μόλις τελείωσε ο τρίμηνος απολογιστικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα…