Skip to main content

Συναγερμός στον Έβρο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται στον Έβρο όπου χθες το απόγευμα, το ποτάμι έσπασε ανάχωμα στο Τυχερό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 6.000 στρέμματα γης.
Συναγερμός έχει σημάνει στο νομό Έβρου, όπου χθες το απόγευμα, το ποτάμι έσπασε ανάχωμα στο Τυχερό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 6.000 στρέμματα γης.

Η βουλγαρική πλευρά συνεχίζει να διοχετεύει νερά στον ποταμό, ωστόσο βρίσκονται μέσα σε λογικά πλαίσια και δεν ξεπερνούν τα 1.500 λίτρα ανά δευτερόλεπτο, όπως έχει συμφωνηθεί, ενώ οι νομαρχίες Έβρου και Χασκόβου βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, των δήμων και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο της υπερχείλισης του ποταμού Έβρου.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Πυροσβεστικής, η στάθμη του νερού του ποταμού είχε φτάσει σήμερα το πρωί τα 5,52 μέτρα, όταν το όριο επιφυλακής στο φράγμα του Πυθίου είναι μόλις 4,70 μέτρα και το όριο κινδύνου για τη λήψη μέτρων στα 5,80 μέτρα.

Κάτοικοι, αλιείς και κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί, ώστε να αποφεύγουν να προσεγγίζουν τις όχθες του ποταμού.