Skip to main content

Συναντήσεις Λυκουρέντζου στη Θεσσαλονίκη

Μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τους κύριους Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο.
Μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τους κύριους Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο.

«Η ΝΔ έχει τη δύναμη και την ικανότητα να αποφασίζει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Έχει τη δύναμη και την ικανότητα να υπερασπίζεται τις αποφάσεις της», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρξουν και άλλες αναταράξεις στη ΝΔ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά τη διαγραφή του κ. Χ. Μαρκογιαννάκη.

Στέλνοντας μήνυμα προς τους διαφωνούντες υπενθύμισε ότι «η ΝΔ έχει προσφάτως ολοκληρώσει τις εσωκομματικές της διαδικασίες οι οποίες κορυφώθηκαν με το 8ο συνέδριο. Έχει νέα ηγεσία, νέο πολιτικό πλαίσιο, νέο καταστατικό και όλοι όσοι μετέχουμε στην ΝΔ καλούμαστε αυτές τις αποφάσεις να τις σεβόμαστε».

Ο γραμματέας της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση κουβαλάει μόνο υποσχέσεις στη ΔΕΘ ή επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΝΔ και δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες, στερεί την αυτοδιοίκηση από πόρους και αν δεν τους διαθέσει ο «Καλλικράτης» θα μείνει χάρτινο όραμα και σχέδιο επί χάρτου.

Νωρίτερα, ο κ. Λυκουρέτζος συνοδευόμενος από το γενικό διευθυντή του κόμματος Αθανάσιο Σκορδά, το γραμματέα Οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου συναντήθηκε με τον νομάρχη  Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. 

Ο Α. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε τεράστιο το έργο του κ. Ψωμιάδη στη Νομαρχία, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε σίγουροι πως θα εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των Μακεδόνων και έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει τη δημιουργική του προσφορά για το καλό του τόπου». Για τον κ. Παπαγεωργόπουλο ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε ότι έκανε ένα πολυδιάστατο και πολυσήμαντο στη δωδεκαετή θητεία του.

Ο κ. Ψωμιάδης ενημέρωσε για την πορεία της υποψηφιότητάς του, ευχαριστώντας μάλιστα τον κ. Λυκουρέτζο για τη στήριξη του κόμματος, η οποία όπως σημείωσε ο νομάρχης, ήρθε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και «του χρίσματος που πήρε από την κοινωνία».

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτε στη Θεσσαλονίκη τον χρόνο που πέρασε και ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ζήτησε να μην υπάρξουν νέες εξαγγελίες, αλλά υλοποίηση έργων.