Skip to main content

Συνάντηση Παπανδρέου-Ψωμιάδη

Με χορούς και τραγούδια από τον Πόντο υποδέχθηκε ο Παν. Ψωμιάδης τον πρωθυπουργό στο περίπτερο της νομαρχίας στη ΔΕΘ.
Τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υποδέχτηκε το πρωί ο Παν. Ψωμιάδης στο περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που έχει ως θέμα τον Μακεδονικό Αγώνα.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Π. Ψωμιάδης χάρισε στον Γ. Παπανδρέου μία υδατογραφία, αντίγραφο έργου του Κενάν Μεσαρέ με θέμα την υπογραφή της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τον Χασάν Ταχσίν Πασά το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 1912. Επίσης, τα βιβλία «Που πάμε;» του Μίκη Θεοδωράκη και «Από το Σαραντάπορο στη Θεσσαλονίκη - η ελληνοτουρκική αναμέτρηση του 1912 μέσα από τις αναμνήσεις του στρατηγού Χασάν Ταχσίν Πασά» των Β. Νικόλτσιου - Β. Γούναρη.

Τέλος, ο Νομάρχης παρέδωσε στον Πρωθυπουργό ως δώρο για τη σύζυγό του το βιβλίο «Ιστορία της Θεσσαλονίκης» του Απ. Παπαγιαννόπουλου.

Χορούς από τον Πόντο χόρεψε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βότση Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» ενώ χορούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία χόρεψαν τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.