Skip to main content

Σύνδεση Τσίπρα με τον Τζορτζ Σόρος βλέπει ο Βενιζέλος

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπαινίχθηκε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί συγκεκριμένα επενδυτικά συμφέροντα και άφησε αιχμές για τη συμμετοχή Τσίπρα σε συνέδρια που χρηματοδοτεί ο γνωστός μεγαλοκερδοσκόπο

Δριμεία επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πως λέει ψέμματα και προωθεί συγκεκριμένα επενδυτικά συμφέροντα.

«Προσβάλλετε τους αγρότες. Υπόσχεστε τα πάντα στους πάντες. Λέτε μόνο όσα είναι ευχάριστα στα αυτιά. Προτείνετε μια διαδρομή, η οποία ιστορικά έχει καταδικαστεί. Να ξαναζήσουμε την ιστορία σαν φάρσα», υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχει επένδυση που δεν έχει υπονομεύσει το κόμμα σας. Τώρα σας ακούσαμε να γίνεστε κήρυκας μιας επένδυσης της Ντόιτσε Εόλικα και μας κατηγορείτε λέγοντας "είναι δυνατόν να στηρίζεται η επενδυση από την Ντόιτσε Μπάνκ και η κυβέρνηση να μην κάνει τίποτε;" Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό η αντιπολίτευση να μιλά υπέρ συγκεκριμένης πρότασης, υπέρ συγκεκριμένου επενδυτή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό να πηγαίνει σε χρηματοδοτούμενα συνέδρια από μεγαλοκερδοσκόπους, όπως ο Σόρος», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Ο Άκερμαν που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπας για την επένδυση της Ντόιτσε Εόλικα δεν είναι ο γνωστός της γερμανικής τράπεζας, αλλά ένας υπάλληλος τράπεζας του Λονδίνου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας, επηρεασμένος από το νέο παίγνιο εκκλησίας - αριστεράς, μιλά με αναφορές στην εκκλησιαστική γλώσσα. Φαντάζεστε τον Γολγοθά και τον Πόντιο Πιλάτο, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από την αριστερά».

«Θεολογείτε τώρα τελευταία κ. Τσίπρα. Όμως, και ο Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος. Σας περιμένουμε λοιπόν και εσάς...», συμπλήρωσε.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο λαός ξέρει ότι η άλλη επιλογή (όχι η κακή, που αναγκαστήκαμε να κάνουμε σε μια συντριπτική Ευρώπη), η καταστροφική που εσείς προτείνετε, θα οδηγούσε όχι σε φτώχεια, αλλά σε εξαθλίωση. Από αυτά γλίτωσε ο κόσμος».

«Εσείς υπόσχεστε τα πάντα. Έρχεστε με τις 10 εντολές και υπόσχεστε τα πάντα. Ποιος δεν θέλει να είναι ευτυχής; Θα ήθελε κανείς να είναι δυστυχής και άρρωστος; Φοβερά διλήμματα θέτετε. Πείτε την αλήθεια στους αγρότες: ότι πρέπει να υπάρξει δουλειά, να στηριχθεί στις δυνάμεις του και να φύγουμε από την πολιτική των ενισχύσεων. Ρωτήστε τον αγρότη: η ΚΑΠ του πήγε καλά ή όχι; Θα σας πει ότι του πήγε καλά και γι' αυτό αγωνιζόμαστε να έχουμε τους ίδους πόρους. Να πούμε την αλήθεια στον αγρότη ότι πρέπει να κινηθεί με επιχειρηματικά κριτήρια, να στραφεί στην ποιότητα, την ετικέτα, την επωνυμία. Του λέτε ψέματα, του λέτε μόνο όσα είναι ευχάριστα στα αυτιά», κατέληξε.

Ως «συνιστώσα της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ που δεν ανοίγει το συνταγματικό τόξο με καθαρό μέτωπο σε σχέση με τη ΧΑ» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά την δευτερολογία του.

Επίσης καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν παίρνει καθαρή θέση στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας «είναι αμφίσημος λόγος σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και επαμφοτερίζουσα η ρητορική του». Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ασεβεί θεσμικά κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος με αλαζονική στάση «που είναι η αλαζονεία του νεόπλουτου που του έτυχε ένα εκλογικό λαχείο αλλά ξόδεψε τα λεφτά του πολύ γρήγορα».

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι συνιστώσες της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε: «Είμαστε κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» και διερωτήθηκε «και το δικό σας όνειρο πιο είναι ότι θα κυβερνήσετε με αυτοδυναμία; Εμείς είμαστε οι τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της πολιτικής και εθνικής ευθύνης».

«Δεν είπατε τίποτα εδώ σήμερα» είπε ο κ. Βενιζέλος ενώ σχολιάζοντας  την ομιλία του κ. Τσίπρα είπε πως ενώ στην αρχική του αγόρευση «μας χαιρέτησε από τα μπλόκα των αγροτών, στην δευτερολογία μίλησε σαν μέλος της Βουλής των Λόρδων».

«Παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ενοχλείται γιατί υπήρξε αμφισβήτηση της ηθικής υπόστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι υπαινίχθησαν για σχέσεις με επενδυτές και μυστικά συμφέροντα. Όταν εσείς χωρίς καμία αίσθηση των συνεπειών συκοφαντείτε, χυδαιολογείτε, οργανώνετε πολιτικές σκευωρίες, αμφισβητείτε την ηθική υπόσταση των πολιτικών αντιπάλων είναι καλά;» είπε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Διερωτήθηκε δε τι είναι αυτό που δίνει σε όποιον αυτοχαρακτηρίζεται ως αριστερός ή ριζοσπάστης το δήθεν ηθικό δικαίωμα να λέει ότι θέλει εναντίον όποιου θέλει αλλά δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του;

Πάντως ο κ. Βενιζέλος δήλωσε την απορία του για την έλλειψη αντίδρασης σε δημοσίευμα περιοδικού που αναδημοσιεύτηκε στα Νέα. Κάλεσε δε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για το ποιες είναι οι ομόλογες σχέσεις του κόμματός του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προχωρήσει σε ανάλυση για τα συμβαίνοντα στην Ιταλία.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να απαντήσει με ειλικρίνεια «πως θέλει και πως ονειρεύεται να πορευτεί η χώρα τα επόμενα δύο - τρία χρόνια». «Θέλετε να σωθούμε; Θέλετε να παλέψουμε μαζί με διακεκριμένους ρόλους ή θέλετε το αδιέξοδο και την καταστροφή και επενδύετε πολιτικά σε αυτό που τραβάει ο ελληνικός λαός για να αντλήσετε κομματικά οφέλη;» ρώτησε.

Σε αντιδιαστολή μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος είπε πως «εμείς μιλάμε για εθνική στρατηγική, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να λάβουμε άλλα μέτρα, θέλουμε αναπτυξιακή στήριξη…» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την σταθερότητα όμως,  ανέφερε πως πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους κάτι που απαιτεί κοινωνική συνευθύνη.