Skip to main content

Συνεργασία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τη Μητρόπολη

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί με τη μελέτη των Αρχείων και την εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών από μέλη ΔΕΠ και ερευνητές του Πανεπιστημίου.
Συνεργασία υπεγράφη ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας σε ερευνητικούς και επιστημονικούς τομείς, που σχετίζεται με τη μελέτη των Αρχείων της Μητρόπολης (Αρχείο Ιεράς Μητρόπολης, Αρχείο Δημογεροντίας και Αρχείο Αγαθοεργών Καταστημάτων Ιωαννίνων), στα οποία διασώζεται σπάνιο υλικό που αφορά την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί με τη μελέτη των Αρχείων και την εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών από μέλη ΔΕΠ και ερευνητές του Πανεπιστημίου. Επιπλέον,θα ανατίθενται η συγγραφή μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.

Η συνεργασία θα αφορά επίσης την από κοινού υποβολή και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων που αποβλέπουν στην ψηφιοποίηση και διαδικτυακή προβολή των περιεχομένων του Ιστορικού Αρχείου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, την έκδοση πρωτότυπων μελετών που θα προκύψουν από τη μελέτη του πρωτογενούς υλικού, καθώς και νέες εκδόσεις σημαντικών εγγράφων.