Skip to main content

Συνεχείς έλεγχοι για το πλαφόν στα καύσιμα

Ήδη συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠΚΑ στη Θεσσαλονίκη.
Υπό τη συνεχή παρακολούθηση, τόσο των οργάνων της πολιτείας, όσο και εκείνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα βρίσκεται εφεξής η ελληνική αγορά καυσίμων, προκειμένου να τηρηθεί πιστά, απ’ όλους όσοι δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν, η απόφαση να οριστεί πλαφόν ανώτατης τιμής στα καύσιμα.

«Ήδη, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, συγκροτήθηκαν κλιμάκια ελέγχου από τις γενικές γραμματείες Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, και σε περιφερειακό επίπεδο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κεγκέρογλου, στο περιθώριο σημερινής του επίσκεψης στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη (ΚΕΠΚΑ).

Ερωτηθείς για τις κυρώσεις που θα επωμίζονται οι παραβάτες, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι ενός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σχετικά με το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Κεγκέρογλου επανέλαβε τα λόγια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αύξηση της τιμής του. Τόνισε δε πως υπάρχει μεγάλο θέμα με τη λαθρεμπορία, λόγω διαφοράς της τιμής πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και τόνισε ότι ο απώτερος στόχος είναι το φαινόμενο αυτό να παταχθεί.