Skip to main content

Συνεχίζει την κατηφόρα η δημοτικότητα της Μέρκελ

Την πλάτη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) βλέπει πλέον η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση γερμανικής εφημερίδας.
Την πλάτη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) βλέπει πλέον η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Frankfurter Allgemeine.

Το SPD υποστηρίζει το 32% των Γερμανών, ενώ τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ και το αδερφό κόμμα της, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), υποστηρίζει το 31%, σύμφωνα με τη σχετική δημοσκόπηση.

Τα ποσοστά δημοτικότητας της κυβέρνησης έχουν μειωθεί αισθητά από το Σεπτέμβριο, μετά την επανεκλογή της Μέρκελ και τη δημιουργία της κυβέρνησης συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων, η οποία δεν μπόρεσε να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας.

Η Μέρκελ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τη σημαντική οικονομική ανάπτυξη που σημειώνει η Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο του 2010, ενώ η υποστήριξη προς τους συμμάχους της, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), μειώθηκε στο 6% από το 14,6% που ήταν την περίοδο των εκλογών.

Μία άλλη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stern, δείχνει ότι το FDP δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει το 5% που απαιτείται για να μπει στο κοινοβούλιο, ενώ αντίθετα το κόμμα της Μέρκελ προηγείται των Σοσιλαδημοκρατών με 30% έναντι 27%.