Skip to main content

Συνεχίζεται η υποχώρηση της ανεργίας στην Ισπανία

Μείωση για τέταρτο συνεχή μήνα κατέγραψε η ανεργία στην Ισπανία τον Ιούλιο, με τους αιτούντες απασχόληση να έχουν μειωθεί κατά 1,85%, σε σχέση με τον Ιούνιο.
Μείωση για  τέταρτο συνεχή μήνα κατέγραψε η ανεργία στην Ισπανία τον Ιούλιο, με τους αιτούντες απασχόληση να έχουν μειωθεί κατά 73.790 άτομα, στα 3,9 εκατομμύρια άτομα, σε σχέση με τον Ιούνιο (-1,85%), όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης της χώρας.

Ωστόσο, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ισπανίας (INE) είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι το ποσοστό ανεργίας συνέχισε να αυξάνεται κατά το δεύτερο τρίμηνο στο 20,09% του ενεργού πληθυσμού, έναντι 20,05% τρεις μήνες νωρίτερα.

Η αύξηση του ποσοστού ανεργίας, παρά την μείωση των αιτούντων απασχόληση τους τελευταίους μήνες, οφείλεται στην αύξηση του ενεργού πληθυσμού. Με το ποσοστό αυτό ανεργίας, η Ισπανία, η οποία επλήγη σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη διάρρηξη της ισπανικής στεγαστικής φούσκας, μοιράζεται μαζί με την Λετονία του τίτλο του πρωταθλητή στον τομέα της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου το μέσο ποσοστό ανεργίας έφθανε τον Ιούνιο το 9,6%.