Skip to main content

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη»

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων για το σχέδιο αυτοδιοικητικής αναδιάρθρωσης «Καλλικράτης» του υπουργείου Εσωτερικών.
Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων για το σχέδιο αυτοδιοικητικής αναδιάρθρωσης «Καλλικράτης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα οι λαϊκές αγορές της χώρας, καθώς οι πωλητές διαμαρτύρονται για τον «Καλλικράτη», ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, στην Αθήνα έφτασαν στις 7 το πρωί δήμαρχοι από το Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και βουλευτές για το σχέδιο «Καλλικράτης» και την επικείμενη συνένωσή τους με τον Δήμο του Ηρακλείου. Από τους 26 δήμους του Ηρακλείου, οι 21 είναι κατά του σχεδίου.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν νωρίς το πρωί περίπου 100 άτομα από τον Δήμο Καστελλίου Κρήτης, οι οποίοι κατευθύνονται προς τη Βουλή, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».

Τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα τρία λεωφορεία από την Ιτέα με κατοίκους και φορείς που διαμαρτύρονται  για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Επίσης, στις 12:00 κάτοικοι από το Κομμένο Άρτας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Στην πλ.Συντάγματος διαμαρτύρονται επίσης περίπου 50 κάτοικοι από το Δοξάτο Δράμας και άλλοι 50 από τη Νεάπολη Κοζάνης.

Κάτοικοι και φορείς της Αν.Αιγιαλείας προγραμματίζουν να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας στη συνένωση των Δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοφτού με το Αίγιο.

Κλειστό επ΄ αόριστον θα παραμείνει από σήμερα, Τρίτη, το λιμάνι της Κυλλήνης από κατοίκους και φορείς της περιοχής που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου από Δήμο Κυλλήνης σε Δήμο Ανδραβίδας.